Rishämtning & påskbrasa 2021

Rishämtning med efterföljande påskbrasa är sedan länge en fin tradition i Kåhög. På grund av covid-19 kunde vi i år inte samlas till en gemensam brasa men hoppas att detta firande kan återupptas nästa år.

Rishämtningen skedde dock som planerat och på vardagarna under vecka 12 hämtades de stora högarna och totalt kördes det 7 lass. På söndagen den 28/3 kördes det ytterligare 7 lass, då resten av alla högar plockades upp och lades på påskbrasan. Under söndagen körde två lastbilar samtidigt, vilket snabbade på hela arbetet avsevärt. Efter halva tiden parkerade vi och tog en välförtjänt kaffepaus i solen, som dagen till ära tittade fram. Vi blev klara precis innan regnet kom. Tack Tobias, Magnus och Emil för att ni följde med lastbilarna och hjälpte till med krattorna och städade det sista av varje rishög. Även ett stort tack till Johnny och Torbjörn på Lindholms Åkeri. //från arbetsgruppen rishämtning

Årets påskbrasa uteblev ju tyvärr men vi hade ändå möjlighet att elda upp rishögen som i år blev rejäl precis som förra året. Lördag den 17e april hade vi vädret med oss och vi vill rikta ett stort tack till Mikael, Susanne och Adam, Eva, Björn och Joakim som ställde upp och hjälpte till att täcka upp vårt brandvaktsschema för dagen.

För er som inte betalat årsavgiften men hade en rishög, så gör ni det enkelt med Swish (123 663 7052) eller på Plusgiro (441 11 79-7). Årsavgiften är 150:- och hade ni en stor rishög, så sätt in en extra slant med vad du tycker det är värt att på ett enkelt sätt bli av med den.

Byalaget och styrelsen önskar er en härlig vår!